Саморозвиток

10 духовних істин, якими вас не вчили в школі

Завжди звертайте увагу на найменші благословення і навчитеся усміхатися до світу, а не сміятися над ним. І з часом він здасться вам не таким вже поганим місцем.
3.5к.

Наша система шкільної освіти занадто довго ігнорувала інтуїтивну і духовну сторону навчання людини, фокусуючись лише на виконавчої і раціональної його сторонах. Але хіба цього достатньо для людини? Відповідь очевидна – ні.

Наше дитинство, юнацтво і подальша доросле життя були б зовсім іншими, якби перераховані нижче істини нам прищеплювали ще зі шкільної лави.

1. Наші безсмертні душі. Немає ніякої смерті, тільки переродження.

Коли панцир рака-відлюдника стає для нього занадто тісним, він скидає його, змінюючи на більш вільний. Те ж саме відбувається і з людською душею.

У телеграм-каналі «Клубер» кращі статті про відносини, психології, езотерики та саморозвитку, які допомагають збагатити внутрішній світ і поліпшити якість життя.

Коли настає пора перейти на новий рівень існування, вона залишає своє тіло і переміщується на наступний рівень вібрацій. Кинуте тіло при цьому гине і розкладається. Душа ж забирає з собою частину отриманого досвіду, однак сама не вмирає. Її неможливо зруйнувати.

2. Ми духовні істоти, які подорожують у світі людей.

Наші незламні душі мають спільний початок, засноване на надії, світлі і чистої енергії. Можете називати це початок як завгодно: Бог, Аллах, Вишна і т. д.

Всі ми родом з одного братства і поділяємо загальний шлях назустріч єдиної мети: возз'єднання з творцем. А сенс нашого життя полягає в тому, щоб побачити цей зв'язок і усвідомити, що ми дійсно є відображенням один одного і доказом спільності людського роду.

3. Наші думки формують нашу реальність.

Наші думки – ось що відокремлює нас від інших божих створінь. Саме вони служать доказом того, що ми наділені певною якістю, що відповідає за нашу людяність.

Якщо б кожен з нас почав міняти свої думки, спрямовуючи їх на встановлення миру і гармонії, це принесло б світові багато користі. Як кажуть, океан починається з краплі.

Наша реальність – це фізичний прояв того, що ми хочемо створити, і того, чим наші вібрації прагнуть наповнити навколишнє нас простір.

Зосередьтеся на яскравих речах, і життя стане краще. Зосередьтеся на темних, і життя почне кидати на вас з боку в бік.

Читайте також: 3 способи згадати, чому ваша душа вибрала цю Життя

4. Навколишній нас світ – це енергія, вібруюча на певній частоті.

Як вже згадувалося вище, все навколо є частиною великої життєвої мережі (або дерева життя, якщо ви зараз перебуваєте в метафізичному настрої). Пам'ятаєте фільм «Аватар» і богиню народу на'ві Эйву, що пронизує всі форми життя на планеті? Ось на що це схоже.

Різниця полягає в частоті вібрацій матерії. Ми, люди, вибрируем на одній частоті, а дерево – на іншій. Все, що має загальне початок, є єдиним цілим, просто по-різному вібрує.

5. Ми ті, кого ми чекаємо.

Ми ті, хто може існувати в даний час і в даному місці.

Як казав мій улюблений і вкрай ліберальний професор, для пропозиції має бути попит. А тепер экстраполируйте це: всі ми створені для того, щоб творити і радіти. Не чи робить це нас нашими власними рятівниками? Нашими особистими Суперменами і Робін Гудами?

6. Це вже не перша наша життя. Всі попередні були лише підготовкою.

За це відповідає карма.

Духовні лідери начебто Будди, перед якими схиляється цілий світ, говорили те ж саме. Візьміть як приклад Джатаки. Це притчі про те, як для досягнення стану Будди Бодхи (або Бодхісаттва) переживає безліч народжень і перероджень у вигляді тварин, смиренних чоловіків і жінок, торговців та інше.

Якщо всі ми – єдине ціле, то як це можна застосувати до кожного з нас? Дуже просто. Всі ми готувалися до цієї житті дуже і дуже довго, і все, що нам тепер потрібно, це зосередитися і звернутися до своєї бібліотеки знань, зібраних за безліч попередніх життів.

7. Ми ніколи не були і ніколи не будемо самотніми.

У нас завжди є підтримка. Всі ми тендітні частинки Всесвіту, а тому не змогли б вижити без потойбічної допомоги. Хочете – вірте, хочете – ні.

В дитинстві мама часто повторювала мені: «Голос, який ти чуєш у своєму серці в скрутну хвилину, це і є Бог, якого ми шукаємо. Прислухайся до нього, поважай, проникайся їм».

8. Час як частина чарівного подання.

Індійські йоги століттями стверджували, що володіють третім оком, бачить крізь час. Найвідоміший серед йогів бог Шива (навіть Герман Мелвілл писав про нього, прочитайте його «Мобі Діка», щоб дізнатися більше) зображується як трехглазое істота, якій підвладне час, простір, матерія, дух, руйнування і створення.

Думайте про час як про частину контролю сильних душевних переживань. І щоб пережити ці переживання і всі їх наслідки, вам потрібно всього лише спробувати і знайти всередині себе Бога. Це божественна ілюзія «Майя» – частина подання або, якщо вам так завгодно, випробування.

9. Сходження необов'язково вимагає чи означає рух.

Коли я кажу про досягнення вищого рівня буття, то маю на увазі зовсім не необхідність кудись піти. Шлях людини простягається не тільки зовні, але і всередині його. Вищий рівень буття може бути досягнутий, якщо ви вірите і щиро любите Христа або навіть Крішну.

Співчуття і любов – ось що робить нас людьми, і про ці речі потрібно пам'ятати. Саме вони надають нам людської винятковості, що саме по собі набагато ближче до божественного стану, ніж те, де ми знаходимося зараз.

10. «Це була любов, любов і тільки любов».

Любов є суть всього. Любов загоює, зціляє, відновлює і створює. Вона виходить від Бога і одночасно їм є. Любіть себе, любіть свого ближнього і любите енергію, сотворившую цю Всесвіт (деякі люди називають її Богом/Аллахом, зображуючи в вигляді старця з бородою). Повірте, хто доглядає за вами знову.

Мислите в цьому напрямку і незабаром ви дізнаєтеся богів у тих, з ким зустрічаєтеся кожен день: у ваших батьків, вчителів, улюблених, домашніх тварин, друзів і зрозумієте, який позитивний і надихаючий ефект вони надають на ваше життя. Подібні думки не тільки покращує ауру і згладжують гострі кути буденності, але і роблять світ кращим, адже доброта і любов заразні.

Проявіть доброту до іншого людині і рано чи пізно він зробить те ж саме.

Завжди звертайте увагу на найменші благословення і навчитеся усміхатися до світу, а не сміятися над ним. І з часом він здасться вам не таким вже поганим місцем.

author avatar
Марина Карасьова Редактор
Наш редактор Марина мріє, щоб усі діти були щасливими. А ще про великій бібліотеці, наприклад, як у письменника Умберто Еко. Вона вважає, що особисте зібрання книг — це колосальний набір ресурсів, що дозволяє зробити навіть неможливе можливим. За освітою психолог Марина, багато років працювала редактором у різних виданнях.
Клубер саморозвиток та особистісний ріст