Езотерика

Просто знайте, що Бог завжди з вами

Він завжди з вами. У найважчі дні, в самі безпросвітні ночі. Він присутній навіть у темряві – щоб вивести вас до світла.
4.5к.

Ці слова для тих, хто сьогодні перебуває у відчаї і розгублений. Хто загубився в цьому житті і вже нікому не вірить. Знайте, що ви не самотні. Ви не самотні у своїй боротьбі, ви не самотні у своїй печалі, ви не самотні у своєму розчаруванні, розгубленості і гніві з-за того, що в житті все йде не так, як би хотілося.

Ви не самотні, тому що Бог завжди з вами.

Знаю, в це спочатку важко повірити. У те, чому Бог, що врятував нас і завжди поруч, дозволяє так сильно страждати. Але саме у найскладніші моменти життя, коли біль і страждання здаються нестерпними, коли вже немає сил ні йти далі, ні боротися, приходить справжнє розуміння того, що Бог завжди з нами. Він ніколи не залишав і не залишить нас. Це і є основа віри.

В телеграм-канале «Клубер» лучшие статьи об отношениях, психологии, эзотерике и саморазвитии, которые помогают обогатить внутренний мир и улучшить качество жизни.

Віра – це коли ви ні на секунду не сумніваєтеся і вірите в те, чого не можете побачити очима. Це тверде переконання, що все в нашому житті відбувається не просто так, а згідно з Божим промислом. Звучить як кліше, але це дійсно так.

Віра – це впевненість в тому, що Бог знає, що краще для вас, навіть якщо ви вважаєте інакше. Що Бог завжди поруч, навіть коли ви відчуваєте себе самотніми, нікому не потрібними. Це внутрішній голос, який нагадує про те, що якими б складними не були обставини, як би не накривало відчай, ви не одні. Бог завжди з вами.

Як би не було важко і нестерпно сьогодні, так буде не завжди. В один день все у вашому житті може змінитися. Життя непередбачуване. Життя дивна і прекрасна. Ми перемагаємо і зазнаємо поразки, любимо і розчаровуємося, знаходимо і втрачаємо, часто дуже кардинально.

Правда життя полягає в тому, що у кожного з нас власна битва, власний хрест. Хтось відкрито розповідає про це, а хтось воліє мовчати. Але факт залишається фактом: ми всі боремося, ми всі несемо свій хрест, всі ми сумніваємося.

Ми не можемо зрозуміти, чому в житті так багато страждань і болю, чому одна чорна смуга змінюється новою, і кінця цьому немає. Ми губимося в здогадах, в чому ж полягає Божий промисел, але... Але коли знаєш і віриш, що Бог завжди з нами, приходить розуміння істини. Вона полягає в тому, що слід фокусуватися не на те, чому і навіщо все відбувається, а на самій життя, на Шляху і нашій подорожі. Труднощі і перешкоди дано не просто так. Вони є частиною Божого промислу: ми повинні стати кращим, чистішим, світлішим. Кращою версією себе.

Якщо ви відчуваєте розгубленість, згадайте про те, що світло завжди пробивається – навіть через повну темряву. Всі ваші битви коли-небудь закінчаться перемогою. Вони не завжди зрозумілі і нерідко позбавлені сенсу, але не забувайте, що це не вони визначають вас як людину. Як ви реагуєте на виклики долі, який шлях ви обираєте для просування вперед, ось що головне і визначальне.

Бог завжди з вами. У найважчі дні, в самі безпросвітні ночі. Він присутній навіть у темряві – щоб вивести вас до світла.

Якщо ваше серце розбите, якщо здається, що вже нікому не повірите і ніколи не зможете любити – так буде не завжди, повірте. У вашому серці буде любов! Таке життя: знайти свою споріднену душу не так просто, та й у любові, як кажуть, гарантій немає. Справжня любов відкриється, коли навчитеся любити і приймати себе, коли відчуєте, що Бог любить і піклується про вас.

Якщо ви хворієте або почули з вуст лікаря про те, що невиліковно хворі, або про те, що трапився рецидив, знайте: Бог з вами поруч. Він зовсім не залишив вас, як можете вирішити спочатку. Він поруч з вами, коли боляче і страшно. Коли ви плачете і зліться, сподіваєтеся і впадаєте у відчай. Коли ви вкотре ставите питанням «Чому я?» і не знаходите відповіді. Бог буде поруч з вами на цьому непростому шляху до зцілення і обов'язково вкаже правильний напрямок.

Тому ніколи не здавайтеся. Адже ви не одні. В будь-яких обставинах, в самих складних битвах і випробуваннях, з якими стикаєтеся, зберігайте віру в те, що Бог завжди з вами.

Бо Він є. Завжди. І Він на вашій стороні. Він підтримує вас, Він любить вас, Він несе вас на руках, коли немає сил йти далі. Все, що вам потрібно зробити, це попросити його про допомогу.

 

author avatar
Марина Карасьова Редактор
Наш редактор Марина мріє, щоб усі діти були щасливими. А ще про великій бібліотеці, наприклад, як у письменника Умберто Еко. Вона вважає, що особисте зібрання книг — це колосальний набір ресурсів, що дозволяє зробити навіть неможливе можливим. За освітою психолог Марина, багато років працювала редактором у різних виданнях.
Клубер саморозвиток та особистісний ріст